Äänikirjat ja lukulaitteet

Nelinpelin ympärillä paljon puhutut aiheet kirjat, sarjakuvat sekä musiikki, yhdistettynä omalle alueelle.
User avatar
Miika
Posts: 236
Joined: 08 Nov 2016, 17:49

14 Nov 2016, 12:00

Oli toisella langalla juttua äänikirjoista ja päätin vihdoinkin itsekin ottaa testaukseen miten sopivat omiin tottumuksiin. Kävin muutaman äänikirjoja myyvän/jakavan web-sivuston läpi ja löysin kolme lupaavalta vaikuttavaa: Librevox, Downpour ja OverDrive. Kaikilla noilla on yhteistä ainakin se, etteivät lukitse käyttäjää tiukasti laitteeseen/ekosysteemiin.

Lukulaitepuolella ehdoton suosikkini on Kobo:n laitteet - itselläni on käytössä Kobo Glo HD, johon olen ollut kyllä äärimmäisen tyytyväinen.

Mitä äänikirja web-sivustoja ja lukulaitteita porukka täällä käyttää?

User avatar
Liqududi
Posts: 15
Joined: 01 Nov 2016, 16:32
Name: Jukka
Steam: Liqududi

14 Nov 2016, 13:11

Amazonin orjana tässä ollaan. Audiblesta äänikirjat ja e-kirjat kindlellä. Käytössä kindle paper white ja äänikirjoja kuuntelen yleensä kännykän audible appsilla. E-kirjoja tulee välillä jossain odotellessa myös kännykästä luettua. Tuonne amazonin palvelimelle saa talteen myös muualta ostetut e-kirjat josta ne on helppo avata kindle clientillä. Amazonin ekosysteemille siitä myös pojot että saa synkattua luku/kuuntelukohdat kaikkien käytettyjen laitteiden välillä.

User avatar
Wasara
Posts: 131
Joined: 19 Oct 2016, 17:27
Website: http://www.nelinpeli.com
Name: Jason Ward
Live: Wasara
PSN: Wasara
Steam: Wasara

14 Nov 2016, 18:34

Sama vika rahikaisella, eli Audible on meikämonnillakin ainoa äänikirjojen lähde. Eipä ole sinällään pienintäkään tarvetta ottaa enempää serviisejä luottokortin rasitteeksi, koska tuo tilauksen suoma krediitti kuussa riittää enemmän kuin hyvin oman kalenterin puitteissa. Tälläkin hetkellä taitaa olla tusinan verran kirjoja jonossa, kun en oikein niitä(kään) kerkiä järin tasaisella tahdilla kuulostella.

Moni työkaverini on kuitenkin suositellut Bonnierin perustamaa BookBeatia, joka toimii astetta Spotify-henkisemmällä tilausperiaatteella. 16,90€ kuussa ja saapi luukuttaa niin monta ääni- ja e-kirjaa läpi kuin sielu sietää. Käsittääkseni hyppiminen ääni- ja e-kirjaversion välillä toimii myös kutakuinkin yhtä hyvin kuin vaikkapa Amazonin Whispersync. Ensisijaisesti suomen- ja ruotsinkielisiä kirjoja tarjoava palvelu sopii myös Audiblea paremmin niille, joilla englannin kielen taito ei välttämättä riitä jotta lontooksi luetuista äänikirjoista voisi nautiskella täysin rinnoin.
--= “We travel not to escape life, but for life not to escape us.” =--
--= jason@nelinpeli.com =--

User avatar
7sana7
Posts: 11
Joined: 04 Nov 2016, 17:05
Steam: 7sana7

15 Nov 2016, 15:49

Äänikirjoja ei tule kuunneltua mutta e-kirjoja kyllä luen. Itselleni ainoa oikea lukulaite on Amazonin Kindle. Johtuu lähinnä siitä, että kun ostin ensimmäisen Kindleni joskus viitisen vuotta sitten niin Kindle oli käytännössä ainoa toimiva lukulaite markkinoilla, valovuoden muita edellä. Nykyään on markkinoilla muitakin ihan toimivia laitteita mutta kyllä se Kindle itselleni on edelleen se paras ja toimivin vaihtoehto.

Amazonilta löytyy todella laaja kirjakauppa jota voi selata suoraan Kindlellä ja ladata kirjoja kaupasta. Akun kesto on kohdillaan, muutaman viikon, sanakirja löytyy ja kirjojakin mahtuu satoja. Kaiken kaikkiaan ei pahaa sanottavaa. Suosittelen.

User avatar
Miika
Posts: 236
Joined: 08 Nov 2016, 17:49

15 Nov 2016, 19:44

Kindle + Audible on kyllä todella kova kaksikko, eikä ihme että ovat kovassa suosiossa. Taloudesta löytyy yksi Kindle Paperwhite, joka on vaimon käytössä. Raudaltaanhan se on lähes identtinen oman Kobo Glo HD:n kanssa, joten eroavaisuudet löytyvätkin lähinnä käyttöliittymästä, ekosysteemistä ja tuetuista formaateista. Itselleni EPUB-tuki on ehdoton.

BookBeat vaikuttaa hyvältä ja tuo tulee varmasti mainittua jos joku suomenkielisiä äänikirjoja on etsimässä. Omaan käyttöön tuollainen kk-maksullinen ja suljettu palvelu ei oikein istu kuitenkaan.

Elisalla nähtävästi ihan hyvältä vaikuttava kauppa myöskin; äänikirjat MP3-muodossa ja kirjat EPUB.

Kirjastosta saa myös lainattua ääni- ja e-kirjoja.

Ensi viikolla on Black Friday, joka antaa hyvän mahdollisuuden ostaa lukulaitteen hieman edullisemmin. Suosittelen ehdottomasti e-kirja lukulaitetta LCD-näytöllisten laitteiden sijasta.

User avatar
Miika
Posts: 236
Joined: 08 Nov 2016, 17:49

23 Dec 2016, 19:17

"Vielä muutama vuosi sitten kohistiin sähköisten kirjojen lukulaitteista. Erillisen lukulaitteen läpimurto uhkaa jäädä suutariksi."

E-kirja luetaan mieluummin läppäristä, tabletista tai kännykästä - Erillisen lukulaitteen tila jäämässä ahtaaksi

Uutinen yllätti kyllä. Olisi mukava tietää, että kuinka moni LCD-laitetta lukemiseen käyttävistä on testannut kunnollista lukulaitetta. Toivottavasti tämä on trendi vain Suomessa, eikä maailmanlaajuisesti.

User avatar
Jokuaga
Posts: 63
Joined: 01 Nov 2016, 15:58
PSN: Jokuaga
Steam: Mr. Donkeyballs

25 Dec 2016, 19:18

Ymmärtääkseni kindle on ollut todella suosittu maailmalla. LCD-pohjainen laite ei ole lähellekkään yhtä hyvä käyttää kuin e-ink laite. Ymmärrän kyllä Suomen heikot myyntiluvut, sillä Amazonissa suomenkielisen kirjallisuuden määrä on suorastaan onneton ja ainoa isommin markkinoitu e-kirja palvelu Elisa kirja ei taida toimia kuin lcd-pohjaisissa laitteissa? Google booksissa on kotimaista kirjallisuutta, mutta niiden saaminen kindleen vaatii sen verran värkkäämistä, ettei vähemmän tekniikkaan perehtyneet varmaan moiseen ala. Pikaisella googlailulla en myöskään löytänyt ensimmäistäkään google booksia suoraan tukevaa e-ink laitetta.

User avatar
Miika
Posts: 236
Joined: 08 Nov 2016, 17:49

28 Dec 2016, 08:24

Jokuaga wrote:Ymmärtääkseni kindle on ollut todella suosittu maailmalla. LCD-pohjainen laite ei ole lähellekkään yhtä hyvä käyttää kuin e-ink laite.
Itsellänikin sellainen kuva, että Kindle olisi todella suosittu maailmalla ja ainakin jossain vaiheessa vaikutti siltä että monet muutkin laitteet olisivat myyneet ihan hyvin. Toisaalta voi olla, että siitä vain pidettiin kovaa meteliä, minkä takia sellainen kuva sitten syntyi. En ole tutkinut minkäänlaisia myyntitilastoja vielä.
Täysin samaa mieltä siitä ettei LCD-näyttöä käyttävät laitteet lähellekään yhtä hyviä lukemiseen kuin e-ink.
Jokuaga wrote:Ymmärrän kyllä Suomen heikot myyntiluvut, sillä Amazonissa suomenkielisen kirjallisuuden määrä on suorastaan onneton ja ainoa isommin markkinoitu e-kirja palvelu Elisa kirja ei taida toimia kuin lcd-pohjaisissa laitteissa?
Verotus on tainnut olla esteenä e-kirjojen yleistymiselle Suomessa, mutta en tiedä onko siihen tullut jotain muutoksia viime aikoina.

Elisan kirjat ovat EPUB-formaatissa, joka on tuettuna monissa e-kirja lukulaitteissa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Compariso ... at_support
Jokuaga wrote:Pikaisella googlailulla en myöskään löytänyt ensimmäistäkään google booksia suoraan tukevaa e-ink laitetta.
Googlen kirjat ovat usein monissa eri formaateissa. Kaikki kirjat ovat käsittääkseni PDF-formaatissa, mutta ne ovat saatavilla usein myös EPUB-formaatissa. Parhaissa tapauksissa kirjat ovat saatavilla EPUB ilman DRM-suojausta.

User avatar
Jokuaga
Posts: 63
Joined: 01 Nov 2016, 15:58
PSN: Jokuaga
Steam: Mr. Donkeyballs

28 Dec 2016, 19:42

^Tarkoitinkin tässä lähinnä tuota kindlen helppoutta. Siinä on sisäänrakennettu kauppa. Et tarvitse tietokonetta kuin sen amazon tilin luomiseen, jos siihenkään. Kaikki kirjat saat ladattua sitten suoraan laitteeseen ilman värkkäämistä.

User avatar
Miika
Posts: 236
Joined: 08 Nov 2016, 17:49

28 Dec 2016, 21:25

Jokuaga wrote:^Tarkoitinkin tässä lähinnä tuota kindlen helppoutta. Siinä on sisäänrakennettu kauppa. Et tarvitse tietokonetta kuin sen amazon tilin luomiseen, jos siihenkään. Kaikki kirjat saat ladattua sitten suoraan laitteeseen ilman värkkäämistä.
Googlen kauppa taitaa tosiaan olla itsenäinen, enkä tiedä tarjoavatko edes rajapintaa että sen voisi johonkin kolmannen osapuolen laitteeseen integroida. Kauppa on kuitenkin erinomainen ja tullut useita kirjoja sieltä ostettua.

Kobolla on myös oma kauppansa integroituna suoraan laitteeseen, kuten myös esimerkiksi Barnes & Noble:lla heidän NOOK-laitteessaan ja varmasti monilla muillakin on omat kauppansa.

Post Reply